تبلیغات
دهیاری روستای ینگجه سرولایت نیشابور - چگونه گل های طبیعی را خشک کنیم؟
دهیاری روستای ینگجه سرولایت نیشابور
بر محمد وآل محمد صلوات .الّلهم صّلعلی محمد وآل محمد

چگونه گل های طبیعی را خشک کنیم؟

گل ها هدایای خاطره انگیزی هستند و خشک کردن آنها می تواند تا همیشه آن خاطره را برای ما زنده نگاه دارد . برای خشک کردن انواع گل با این مطلب همراه باشید..

روش پرس کردن گلها: دستگاه پرس از دو صفحه ی نئوپان که دارای سوراخهایی در 4 طرف بوده تشکیل شده است که به وسیله ی پیچ و مهره روی هم بسته میشوند. در روش پرس کردن ابتدا گلها را در لای روزنامه قرار میدهیم. سپس آنها را بین دو صفحه دستگاه پرس میگذاریم و پیچ را محکم کرده تا گلها کاملاً تحت فشار باشند و خشک شوند. گلها را طوری بین روزنامه قرار دهید که فرم آن به هم نخورد و قسمت روی گل به طرف پایین باشد.
گلهای جعفری و داودی را بهتر است با روش پرس کردن خشک نکنند بلکه آنها را در روی جعبه در هوای آزاد طوری که سر آنها بالا باشد خشک کنند.
گلهایی از قبیل ژریرا، بنفشه، داودی مینیاتوری، مارگیرت، و همچنین گلها و برگهایی که ارتفاع و عمق کمتری دارند، را میتوان با روش پرس کردن، خشک کرد.
در موقع چیدن گل، وسط آن را با دست فشار دهید تا برای پرس شدن آماده شود. اگر دستگاه پرس در دسترس نباشد میتوان از تعدادی کتاب سنگین برای این کار استفاده کرد.

بسیاری از گیاهان را میتوان با مواد شیمیایی جاذب الرطوبه خشک کرد. مخصوصاً گیاهان حساس مانند ارکیده و لیلیوم که در مواد شیمیایی بهتر خشک میشوند.
موادی را که برای خشک کردن گلها بکار میبرند عبارت است از: سیلیکا ژل، بُراز، نمک، اسید بوریک، زاج، آرد ذرت و شن. سبکترین و مناسبترین ماده شیمیایی براز است که برای کارهای هنری و خشک کردن گلها مورد استفاده قرار میگیرد که در داروخانه ها موجود است. البته سیلیکا ژل را هم میتوان از داروخانه خریداری کرد.
برای خشک کردن گل توسط براز: ابتدا مقداری از ماده را داخل ظرفی میریزیم و گل را به آرامی در روی آن قرار میدهیم. سپس مقداری براز را روی گل میپاشیم و هر از چند گاهی ظرف را تکان میدهیم تا براز کاملاً روی تمام گلبرگها را بپوشاند.
اگر براز حالت چسبندگی داشت کمی آرد ذرت را با آن مخلوط میکنیم تا از چسبندگی مواد به گل جلوگیری شود.
روش خشک کردن گلها بوسیله شن: برای این منظور میتوان از شنهای ساحل دریا استفاده کرد. ابتدا شنها را شسته تا کاملاً تمیز شوند. سپس گلها را در داخل شن میخوابانیم. باید دقت داشته باشیم که سنگریزه های درشت در میان شنها نباشد تا آسیبی به گلبرگهای گل وارد نشود.
خشک کردن با مواد شیمیایی نظیر سیلیکا ژل :سیلیکا ژل یک ماده شیمیایی است که نوع مرغوب آن به رنگ آبی آسمانی است. این ماده وقتی که رطوبت به خود میگیرد به رنگ صورتی میشود. ولی میتوان دوباره از آن استفاده کرد. برای این منظور آن را در فر گاز قرار میدهیم تا خشک شود و دوباره به رنگ آبی در آید. به وسیله ی فرو بردن کاغذ تورنسل در سیلیکا ژل میفهمیم که سیلیکا رطوبت دارد یا خیر. اگر مرطوب باشد رنگ کاغذ تورنسل تغییر میکند. توجه داشته باشید که هر یک از مواد شیمیایی خشک کننده بعد از هر بار مصرف دوباره قابل استفاده هستند.
سیلیکا ژل کاملاً رطوبت را از گل میگیرد و باعث میشود که بعد از آن هم گل رطوبت به خود نگیرد. دانه های سیلیکا ژل کمی درشت هستند و باید آنها را بوسیله آسیاب و یا وسایل دیگر خرد کنیم و به وسیله چای صاف کن آن را روی گل بپاشیم تا دانه های درشت سیلیکا ژل لای گلبرگها فرو نرود. معمولاً ارتفاع شاخه گلی را که در مواد شیمیایی خشک می کنیم باید 2 تا 5/2سانتیمتر باشد. هر طوری که گل را در مواد بگذاریم به همان شکل خشک خواهد شد. معمولاً برای خشک کردن گلهای حساسی چون لیلیوم، آنتریوم و ... از مواد شیمیایی استفاده میکنیم تا شکل ظاهری گل تغییر نکند.
طربقه ی پرس کردن گلها بوسیله کتاب :هرگاه دستگاه خاص پرس در دسترس ما نبود از کتابهای سنگین برای خشک کردن گل استفاده میکنیم. بدین طریق که گلها را لای کاغذ با روزنامه قرار داده و در بین صفحات کتاب پایینی قرار میدهیم. سپس یک آجر، اتو با هر وسیله ی سنگین را روی کتابها میگذاریم. البته توجه داشته باشید که از روزنامه با چاپ مشکی استفاده میکنیم و روزنامه با چاپ رنگی برای این کار مناسب نیست و رطوبت به خود نمیگیرد. سعی میکنیم وسط گلهایی را که کمی برجستگی دارند با انگشت فشار دهیم تا کاملاً خوابیده شوند. در روزهای اول هر 12 ساعت یک بار به گلها سر میزنیم و اگر ممکن باشد روزنامه های آنها را عوض میکنیم تا سریعتر خشک شوند. مدت خشک شدن گلها در این روش 10الی 12روز میباشد. برای خشک کردن انواع برگها، گل بنفشه، ژریرا و داودی و مینیاتوری این روش مناسب است.
خشک کردن گلها در محلول گلیسیرین و آب داغ :برای میوه های خوشه ای (مثل انگور) و شاخه های آکالیپتوس از این روش استفاده میشود. بدین صورت که یک قسمت گلیسیرین را با دو قسمت آب مخلوط میکنیم (ابتدا مقداری نمک را در آب داغ حل میکنیم) و شاخه ها را در آن فرو میکنیم.
زمانی که برگها مقداری رطوبت داشته باشند متوجه میشویم که به اندازه کافی گلیسیرین به آنها رسیده و خشک شده اند. با استفاده از این روش برگها نرمی و لطافت خود را حفظ میکنند. گل رز، کاملیا و میوه های خوشه ای را با این روش خشک میکنند.
برای سریعتر خشک کردن گلها میتوانیم از روش اتو کردن استفاده کنیم. گل را در بین دستمال کاغذی قرار میدهیم و چند روزنامه در زیرو روی آن قرار میدهیم سپس آن را با اتو خشک میکنیم. اما این روش خیلی برای خشک کردن گل مناسبت نیست زیرا رنگ گل در این روش مقداری تغییر میکند.

منبع: chakme.ir




برچسب ها: چگونه گل های طبیعی را خشک کنیم؟،
نوشته شده در تاریخ چهارشنبه 25 اردیبهشت 1392 توسط علی صفری .برمحمد وآل محمد صلوات بفرست .الّلهم صّلعلی محمد وآل محمدوعجل فرجهم